Starten met de pil

anticonceptie-testimonialsEen half jaar geleden kreeg Rachel een vriend. Echt een leuke jongen. Ze waren meteen superverliefd, dus ze wilde snel met de pil beginnen. Leuk hoor een baby, maar nog niet voor Rachel. Ze is toen gaan kijken op internet wat er allemaal was. Best veel: de combinatiepil, een pil zonder ‘oestrogeen’, een anticonceptiepleister, een anticonceptiering, een prikpil, een anticonceptiestaafje of een spiraaltje. Het zal allemaal wel, maar wat paste het beste bij haar?

Rachel wilde liever geen anticonceptiemethode door de arts laten inbrengen omdat ze zo veel mogelijk zelf wil kunnen bepalen wanneer ze ongesteld wordt. Haar zus gebruikt een anticonceptiering. Die zou voldoen aan de voorwaarden van Rachel en hoef je maar één keer per maand in te brengen. Haar zus vindt de anticonceptiering ideaal, maar Rachel durfde deze stap nog niet te zetten. Bovendien vindt ze het helemaal niet erg om elke dag de pil te slikken.

Rachel heeft uiteindelijk besloten om bij haar arts te vragen om een combinatiepil. Omdat ze de pil misschien nog wel tientallen jaren zal slikken, zal ze in ieder geval bij haar arts informeren welke pil voor haar het meest geschikt is. Dan kan Rachel in ieder geval met een goed gevoel aan de pil.

Heb je vragen over anticonceptie? Bekijk de veelgestelde vragen hier