Chat met een apotheker!

Wiki

Je wilt meer informatie over anticonceptie; wat het is en welke soorten er zijn. Om zo voor jezelf – in samenspraak met je arts – de juiste keuze te kunnen maken. Wij geven je graag die informatie. Van de soorten anticonceptie tot veelgestelde vragen en bijsluiters.

Laden...

Niets gevonden

Meest gezochte onderwerpen

Welke soorten anticonceptie zijn er?

Er zijn verschillende soorten anticonceptie die we onderverdelen in 8 categorieën, namelijk: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie.

Meer lezen over alle methoden

Wat weet jij van anticonceptie?

Je gaat voor het eerst gebruik maken van anticonceptie, hebt net een kindje gekregen en wilt jezelf weer beschermen tegen zwangerschap, of je bent niet tevreden met je huidige anticonceptie. Het kiezen van anticonceptie brengt een hoop vragen met zich mee, dat begrijpen wij als geen ander. Daarom hebben we de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Bekijk de veelgestelde vragen

Bijsluiters

‘Lees de hele bijsluiter goed voordat je dit geneesmiddel gaat gebruiken’, het welbekende zinnetje bovenaan een bijsluiter. Ben je jouw bijsluiter kwijt of lees je ‘m gewoon liever online? Klik op onderstaande button, daar vind je alle anticonceptie bijsluiters.

Ik zoek een bijsluiter

Morning-afterpil

Wil je voorkomen dat je zwanger raakt na onveilige seks? Dan kun je een morning-afterpil overwegen. Deze pil stelt een eisprong uit en zorgt ervoor dat de zaadcellen geen eicellen tegenkomen. Voor het correcte gebruik van de morning-afterpil, raadpleeg je arts, apotheker of de bijsluiter.

Info over de morning-afterpil

Keuzehulp

Je bent benieuwd welke anticonceptie bij je past. Want met zoveel soorten anticonceptie kan het nog weleens lastig zijn om een keuze te maken. Daarom wil je graag meer informatie. Zodat je goed bent voorbereid voor het gesprek met je arts. We helpen je graag bij het maken van je keuze. Vul de keuzehulp in en ontdek welke soorten anticonceptie er zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Start de keuzehulp