Chat met een apotheker!

Drovelis

Zoek je informatie over de Drovelis anticonceptiepil? Wij vertellen je graag meer over deze pil zonder stopweek. Lees hieronder over de samenstelling, hoe je het gebruikt en de mogelijke bijwerkingen.

Wat is de Drovelis pil?

De Drovelis anticonceptiepil helpt je te beschermen tegen een zwangerschap. Drovelis bevat 2 soorten hormonen. We spreken daarom van een combinatiepil. De hormonen in de Drovelis pil zijn:

Hoe gebruik ik de Drovelis pil?

Drovelis zit verpakt in een strip met 28 tabletten: 24 roze anticonceptiepillen en 4 witte placebopillen (zonder werkzame stoffen). Slik de pil elke dag ongeveer op hetzelfde tijdstip. Kies hiervoor een vast moment, bijvoorbeeld na het tandenpoetsen. Je krijgt stickers meegeleverd waardoor je kunt bijhouden op welke dag je bent gebleven. Je slikt de gehele strip, de 4 witte placebo pillen als laatste. Begin daarna meteen met een nieuwe strip. Tijdens de 4 dagen dat je de witte placebopillen slikt, krijg je een onttrekkingsbloeding, dit lijkt op een menstruatie.

Invloed op ongesteldheid

Het is mogelijk om met de Drovelis pil je onttrekkingsbloeding uit te stellen. Als je de 24 roze pillen hebt geslikt begin je direct aan een nieuwe strip. Je slaat de placebotabletfase dus over. Vergeet niet om de placebo tabletten weg te gooien zodat je deze niet per ongeluk tussendoor slikt.

Is de Drovelis pil geschikt voor mij?

Voor de Drovelis pil heb je een recept nodig van de huisarts of bekwame verloskundige. Wil je met deze pil beginnen, maak dan altijd even een afspraak. De huisarts of bekwame verloskundige kan samen met jou kijken of deze pil voor jou de best passende methode is. Neem hierbij ook altijd je medische historie en wensen door met je huisarts of verloskundige.

Bijwerkingen Drovelis

Hoewel lang niet iedereen hier last van heeft, kan Drovelis bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn tussentijds bloedverlies, hoofdpijn, acne en kramp in de onderbuik of rug.

Goed om te weten: bij het gebruik van een combinatiepil heb je een hogere kans op trombose (bloedpropjes). Meer weten? Kijk in de bijsluiter.

Eigenschappen

Dagelijks innemen

Dagelijkse pieken en dalen in de hormoonafgifte

Deze pil heeft geen stopweek

Je kunt je bloeding overslaan of verplaatsen

Bijsluiter Drovelis

Drovelis

Stofnaam: drospirenon

Download bijsluiter

Veelgestelde vragen
over Drovelis

Heb je een vraag over Drovelis? Op onze ‘Veelgestelde vragen’ pagina vind je de antwoorden op al je vragen.

Veelgestelde vragen

Als je alle tabletten correct hebt ingenomen, geen last hebt gehad van overgeven of diarree en ook geen andere geneesmiddelen hebt gebruikt, kun je gerust met de volgende strip verdergaan. Het is dan onwaarschijnlijk dat je zwanger bent.

Als de verwachte bloeding echter twee keer achter elkaar uitblijft, kun je zwanger zijn. Neem in dat geval meteen contact op met je arts. Ga niet verder met de volgende strip Drovelis voordat je arts heeft vastgesteld dat je niet zwanger bent.

Ja, je kunt met Drovelis incidenteel je menstruatie uitstellen door verder te gaan met een nieuwe strip zonder de placebotabletten uit de huidige verpakking in te nemen. Je kunt met deze strip doorgaan totdat alle tabletten op zijn of desgewenst eerder stoppen. Je kunt tijdens het gebruik van deze tweede strip wel last hebben van doorbraakbloeding of spotting.

Als je met Drovelis stopt omdat je zwanger wilt worden, wordt in het algemeen aangeraden om te wachten totdat je een natuurlijke menstruatie hebt gehad voordat je probeert in verwachting te raken. Je kunt dan gemakkelijker uitrekenen wanneer de bevalling zal plaatsvinden.