Chat met een apotheker!

Brochures

Of je nu zwanger bent, op reis gaat of een puber hebt. Soms heb je behoefte aan meer informatie. Voor jezelf, of voor een ander. Op deze pagina vind je allerlei handige brochures die antwoord geven op al je vragen. Download ze hier!

Ik wil meer lezen over anticonceptie

Anticonceptie gebruik je vaak enkele tientallen jaren. Logisch, dat je het anticonceptiemiddel wil gebruiken dat het beste bij jou past. In deze folder lees je alles over de verschillende anticonceptiemethoden die we in Nederland kennen. Dat kan je helpen bij het maken van een keuze.

Ik wil meer lezen over pubers & anticonceptie

Wanneer je tiener toe is aan seks, kan dat best even slikken zijn. Je kind wordt al groot en inmiddels is het tijd om met elkaar te praten over anticonceptie. Wat is er allemaal mogelijk? Wat pas het beste bij jouw tiener? En kan je tiener de verantwoordelijkheid aan om bijvoorbeeld de pil niet te vergeten? Deze brochure helpt bij het maken van een geïnformeerde keuze voor anticonceptie.

Ik wil meer lezen over bevalling & anticonceptie

Je wilt het beste voor je kindje, maar hoe zit het met je anticonceptie: wanneer kun je weer starten? En kun je anticonceptie gebruiken tijdens het geven van borstvoeding? Wat is handig als je nog een kindje wilt? Of als je gezin nu compleet is? Je leest er in deze brochure alles over.

Ik wil meer lezen over de overgang

Je lichaam doet er een aantal jaren over om te veranderen van vruchtbaar naar niet vruchtbaar. Het is mogelijk om tijdens de overgang door te gaan met het gebruik van anticonceptie, maar niet elke methode is optimaal op hogere leeftijd. Deze brochure helpt je bij een goede voorbereiding.

Ik wil meer lezen over op reis gaan & anticonceptie

Je gaat op reis. Een paar weken, maanden of misschien wel een jaar. Wat is dan handig om te doen met je anticonceptie? Zodat je tijdens je reis goed beschermt bent tegen een zwangerschap. Deze brochure helpt je bij een goede voorbereiding.

Ontdek hier de verschillen tussen alle anticonceptiemethoden

Vergelijk
anticonceptie
methoden

Iedereen is anders. De keuze voor een anticonceptiemethode is daarom ook per persoon verschillend. Wil je weten welke methode het beste bij jou past?

Vergelijk de methoden en ontdek het binnen een paar stappen.