Compleet gezin

Casual and BarefootRemco en Ineke hebben twee prachtige kinderen. Tot haar 40-ste heeft Ineke stiekem nog wel eens gedacht: zullen we er nog eentje… maar verleden jaar waren ze het er allebei over eens, het gezin is compleet. Je moet er ook een keer een punt achter zetten.  Maar ja, dan komt de vraag: hoe nu verder. Met de pil doorgaan was voor Ineke geen optie. Na al die jaren wilde ze er vanaf.

Ze hebben het al gehad over sterilisatie. Rationeel gezien zou dat natuurlijk een slimme oplossing zijn. Ze willen geen kinderen meer, dus klaar. Maar Remco had er moeite mee. En Ineke zat er eerlijk gezegd ook niet echt op te wachten om onder het mes te gaan. Ze hebben ook aan een anticonceptiering of de prikpil gedacht. De prikpil vond Ineke geen optie vanwege enig risico op botontkalking. Een anticonceptiering klonk fijn omdat ze dan net als met de pil de controle zou behouden over de timing van haar menstruatie. Echter zou ze de ring wel één keer per maand zelf moet inbrengen. Dat was op zich niet erg, maar ze wilde liefst enkele jaren niet meer aan haar anticonceptie hoeven denken.

Via een vriendin kwam Ineke erachter dat er nog twee alternatieven bestaan die voor meerdere jaren beschermen tegen zwangerschap: het anticonceptiestaafje en een spiraaltje. Wat ze daarover las, beviel haar. Vooral het feit dat deze methodes, mits correct ingebracht door een arts, zeer betrouwbaar zijn, sprak haar aan. Ineke heeft uiteindelijk gekozen voor een hormoonspiraal. Ze hoeft nu vijf jaar niet meer aan haar anticonceptie te denken, dat was nou net wat ze wilde.

Heb je vragen over anticonceptie? Bekijk de veelgestelde vragen hier.