Chat met een apotheker!

Lovette

Lovette is een van de combinatiepillen die je kan beschermen tegen een zwangerschap. Wil je meer informatie over de Lovette pil? Je bent hier op de juiste plek.

Wat is de Lovette pil?

Lovette is een anticonceptiepil die je bij juist gebruik kan beschermen tegen zwangerschap. In dit type pil zitten twee verschillende hormonen. Het wordt daarom ook wel een combinatiepil genoemd. De Lovette pil is een éénfasepil. Elke pil in de strip bevat dezelfde hoeveelheid hormonen. De hormonen in deze pil zijn:

  • 100 microgram levonorgestrel (een progestageen)
  • 20 microgram ethinylestradiol (een oestrogeen)

Hoe gebruik ik de Lovette pil?

De Lovette anticonceptiepil zit in een strip van 21 tabletjes. Elke dag, op hetzelfde tijdstip, neem je er eentje in, dit kan met water. Op de strip staat precies welke pil je op welke dag moet slikken. Na 21 dagen neem je 7 dagen geen pil. Dit is de stopweek. In de stopweek krijg je een onttrekkingsbloeding, meestal op dag 2 of 3. Dit lijkt op een menstruatie. Op de 8e dag begin je weer met een nieuwe strip, ook als je nog wel je onttrekkingsbloeding hebt.

Invloed op ongesteldheid

Een van de kenmerken van de combinatiepil is dat je zelf je onttrekkingsbloeding kunt plannen, of zelfs kunt overslaan. Dit kun je doen door direct aan een nieuwe strip te beginnen wanneer deze leeg is. Je kunt dan zelf kiezen wanneer je je stopweek plant. Let er wel op dat je altijd op de 8e dag na het slikken van je laatste pil weer begint. Anders kan Lovette niet helpen bij het beschermen tegen een zwangerschap.

Is de Lovette pil geschikt voor mij?

Wil je beginnen met de anticonceptiepil of overstappen op een andere soort? Overleg dan altijd met je huisarts. Samen bespreek je je wensen en je medische historie om te bepalen of deze pil voor jou de geschikte methode is. Je huisarts of bekwame verloskundige kan je dan een recept voorschrijven.

Bijwerkingen Lovette

De Lovette pil kan zoals elk combinatiepil bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende hiervan een doorbraakbloeding. Daarnaast kun je last krijgen van een ontsteking van de vagina inclusief schimmelinfectie, stemmingswisselingen, hoofdpijn, nervositeit, duizeligheid, misselijkheid, buikpijn, puistjes, gevoelige borsten en gewichtstoename.

Daarnaast heb je bij het gebruik van de combinatiepil een verhoogde kans op trombose (bloedpropjes). Bekijk voor alle bijwerkingen de bijsluiter.

Eigenschappen

Dagelijks innemen

Dagelijkse pieken en dalen in de hormoonafgifte

Lovette is een éénfasepil

Je kunt je bloeding overslaan of verplaatsen

Bijsluiter Lovette

Lovette

Stofnaam: levonorgestrel, ethinylestradiol

Download bijsluiter

Veelgestelde vragen
over Lovette

Heb je een vraag over Lovette? Op onze ‘Veelgestelde vragen’ pagina vind je de antwoorden op al je vragen.

Veelgestelde vragen

Zowel onderzoek als praktijkervaring leert dat Lovette een effectieve anticonceptiemethode is, op voorwaarde dat je de pil op de juiste manier inneemt. Alle hormonale anticonceptiemiddelen zijn betrouwbaar. Geen enkele vorm van anticonceptie is 100% betrouwbaar en voor alle anticonceptiemethoden geldt dat ze pas effectief kunnen zijn als ze correct en op het juiste moment worden ingenomen, gebruikt of toegediend.

Zoals alle geneesmiddelen kan Lovette bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. Voor een uitgebreid overzicht van de meest voorkomende bijwerkingen klik hier.

Als je alle tabletten correct hebt ingenomen, geen last hebt gehad van overgeven of diarree en ook geen andere geneesmiddelen hebt gebruikt, kun je gerust met de volgende strip verdergaan. Het is dan onwaarschijnlijk dat je zwanger bent.

Als de verwachte bloeding echter twee keer achter elkaar uitblijft kun je zwanger zijn. Neem meteen contact op met je arts. Ga niet verder met de volgende strip Lovette voordat je arts heeft vastgesteld dat je niet zwanger bent.