Herstarten

Latin girl smiling full lengthTwee jaar geleden was Emma er even helemaal klaar mee: voor haar geen man meer, dacht ze. Ze was na de scheiding meteen gestopt met de pil. Het was een emotionele en heftige periode. Na een tijdje kwam ze in wat rustiger vaarwater en toen liep ze Chris tegen het lijf. Het klikte meteen tussen haar en Chris. Ze hebben het eerst nog rustig aan gedaan, vooral ook voor de kinderen. Maar binnenkort gaan ze samenwonen.
Omdat Emma nu weer een vaste relatie heeft, wilde ze ook weer starten met een hormonaal anticonceptiemiddel. Ze zat eerst te denken aan iets waar je een paar jaar geen omkijken naar hebt, zoals een anticonceptiestaafje of spiraaltje, maar ze wilt binnen een paar jaar misschien nog een kindje van Chris. Daarom leek de pil, anticonceptiepleister of een maandelijkse anticonceptiering haar een logische optie.
Chris vond vooral dat ze een anticonceptiemiddel moest kiezen waar ze zich prettig bij voelt. ‘Het is jouw lichaam’, zegt hij. En dat is natuurlijk ook zo. Uiteindelijk heeft Emma gekozen voor de combinatiepil, zodat ze haar menstruatie kan regelen en makkelijk kan stoppen om de mogelijkheid te krijgen zwanger te worden.

Heb je vragen over anticonceptie? Bekijk de veelgestelde vragen hier.